Fönsterporträtt

DATUM 2011-02-28 - TID 17:22:40


Hej på er, inte skrivit på ett tag med what the heck! ;D Idag på morgonen hade vi mediaproduktion och jag fick uppgiften att fota fönsterporträtt. :) Dock kanske inte det här blev det bästa fönsterporträttet, men det var väl ändå helt okej. :)

Åså blev jag väldigt nöjd med denna bild också;



Kommentera gärna! :)

sko..thär?

DATUM 2011-02-26 - TID 15:28:19
Bjuder på denna fagra bild, snygg va? ;D Vart å kört skoter med brodern min, kuuul. :]

Sen en bild på min underbara pojkvän såklart!


RAWR, visst är han snygg? Hjärtat mitt!

kajsa tidsoptimisten dahl

DATUM 2011-02-25 - TID 21:36:55


Finns nog ingen större tidsoptimist än mig... Varje gång jag ska tillbaka till Lycksele på fredagarna så tänker jag alltid "jamen ja hinn dit å dit innan buss'n gå!", jo tjeeeenare! Idag hade jag bara tur att det gick en buss 17:40, annars hade jag fortfarande vart i Ume nu. Men det gäller ju inte bara bussar, typ allt.. Skolarbete m.m. Stressar som ett litet kioskmongo, får hjärnblödningar 24/7. Aahja. När jag kom hem gjorde jag fetaste hamburgaren å bah NOMNOMNOM. Se gött!

never give up

DATUM 2011-02-25 - TID 01:28:39


Vad du än gör, ge aldrig upp, snälla gör det inte. Allt har sin mening, än hur meningslöst det kan verka.

i studion med emma

DATUM 2011-02-24 - TID 21:40:01


Här är fyra bilder sen idag som vi tog i studion innan vi gick ut och blev "snöstormade"...

vilket väder!

DATUM 2011-02-24 - TID 16:49:53
Jag och Emma fotade i studion idag på 2-timmars hålet. :) Det var kul, kanske slänger upp några bilder senare! :)
Sen bestämde vi oss för att gå på en liten promenad, vi gick en bit bort från skolan och när vi skulle vända tillbaka så kom det en våg av snö rakt mot oss! Hahah, det var ganska kul faktiskt, som en liten snöstorm. :]

afraid

DATUM 2011-02-24 - TID 00:23:30

Att ha mössa inomhus

DATUM 2011-02-23 - TID 19:09:36


Att ha mössa inomhus är ju upp till var och en, en del bär mössa inomhus andra inte. Så äre det. Vissa (mest vuxna) ser det som ohyffsat att ha mössa inomhus, att de är ett ytterplagg som man bara ska ha på sig på vintern och/eller utomhus.

Jag säger bullshit. På eran tid kanske det var så, men nu äre inte 1900-talet längre, så stfu.
Nämen okej, kanske inte så bra argument det där. Men man ska väl ändå få bestämma själv, tycker man ju? Det hör till nutidens trend, det är snyggt(på vissa) och praktiskt! Dålig hårdag = Mössa på dirrmode. Oftast då jag har mössa på mig när jag inte orkar fixa mitt hår eller det är helt omöjligt att 'rädda', alltså fixa till det. Men det är ju många som har mössa hela tiden, det är ju en bit av deras identitet och ingen har väl rätt att ta den biten från dem om de vill ha mössan på sig? Det är ju upp till dem själva.


Förstår inte riktigt vars det ohyffsade i att ha mössan på sig inomhus ligger? Som på min skola där jag gick lågstadiet var det strikt förbjudet med mössa. Varför? Nä jag vet inte, tror aldrig vi fick en förklaring varför. På högstadiet var det okej att ha mössa, men absolut inte i matsalen. Det var för hygienskäl, men hur ohygieniskt är det egentligen att ha mössa på sig? Varför tror ni kockar har mössor(eller vad det nu är)? Kanske för att det hindrar hår, löss, mjäll, whatever, att hamna i maten? EX: Sen när jag inte orkat duscha håret en morgon och tar på mig min fina mössa för att göra det bästa av situationen och slippa visa mitt äckligt flottiga hår, så är det då waaay trevligare för de som sitter och äter bredvid mig om jag har mössa på mig så slipper de se mitt smutsiga hår? Eller? Jag tycker det är hemskt äckligt när jag eller någon annan har smutsigt hår och inte har mössa som täcker det, särskilt när man ska äta!

"Ta av dig Kajsa, det är ohyffsat att ha mössa inomhus. Visa respekt!"
Jag lever inte för att göra dig nöjd, jag har på mig min mössa bäst hur fan jag vill. Passar det inte dig så får väl du gå någon annan stans där jag inte stör ditt way of living. Och respekt visar jag de som förtjänar respekt, jag kanske inte tycker du eller de omkring mig förtjänar min respekt?
Den enda gången jag kan gå med på att ta av mig min mössa är hos min farmor, för henne har jag respekt för och jag vet att hon inte tycker om när man har mössa på sig inomhus, men that's it! (Dock brukar jag försöka att undvika att ha på mig mössa hos folk jag inte känner så bra, men äre absolut 'akut' så behåller jag den gärna på.)

"Kajsa, är det kallt här inne eller?"
Nej, det är inte kallt. Varför tror du att jag tycker det? Jag har på mig ett linne, en kofta och tights, hade jag frusit hade jag i alla fall bytt ut koftan mot en tjocktröja. Jaha, oj du menar min mössa! Nej, jag fryser inte men jag vill inte visa mitt äckliga hår idag för att.. ja, för att det är äckligt och ofixat. 

"Men jag bryr mig inte om att ditt hår är smutsigt."
Nej, det kanske du inte gör, kanske är det bara något du säger, men har du kanske tänkt på mig? Jag kanske bryr mig.
Vad tycker ni, är det okej att ha på sig mössa inomhus?

crazyyy

DATUM 2011-02-23 - TID 17:09:15


Efter skolan for jag in till stan där jag träffa först Bashar, men han for hem. Sen träffade jag H och Po-nuts(hehehe) och vi for på Stadium där jag investerade tre mössor och handledsskydd. :) Gött!



mediakommunikation

DATUM 2011-02-23 - TID 12:06:43

Bild från pojkarnas ellära..

Sitter på mediakommunikationen och lyssnar på genomgång, borde lyssna bättre, men det är ganska mycket sunt förnuft också.. haha :) 

gina tricot

DATUM 2011-02-22 - TID 16:49:33


Inte de bästa bilderna, plaggen ser helt störda ut.. Men de är finare irl när de sitter på. :]

Oliver följde med idag till Gina Tricot, eloge till han som står ut med mig! Köpte mig dessa, två tröjor och två byxor. :) Rätt nöjd, känns skönt att ha fler jeans och tröjorna var jättemysiga. :)



feather

DATUM 2011-02-22 - TID 11:58:48

sandwich nomnomnom

DATUM 2011-02-21 - TID 16:49:59


Som ni ser, så åt jag en asgod macka! Tur man är kvinna å kan göra ordentliga perfekta mackor... med perfekta gurkbitar.

EDIT: Jaja, jag tog bort att Oliver åt kladdkaka... ._. Men det var för att det var min macka som stod i rampljuset ju!

going down town to vindeln city

DATUM 2011-02-21 - TID 12:29:41


Fullt ös i Vindeln en lördag!

day six - kärleken

DATUM 2011-02-19 - TID 14:31:14


Tror det är ganska uppenbart vad och vem som är kärleken för mig.

SE DAG TRE

Eller kanske denna text, ett utdrag från min gamla blogg;
"Det var kärlek, kärlek vid första ögonkastet. Kärlek jag inte ville ha nåt att göra med, men samtidigt som var så spännande och lockande. Kärlek som förstörde, yet, kärlek som gjorde mig starkare. Kärlek som skrämde mig, men samtidigt var så lockande. Kärlek som jag ville, så illa, ville ha, men inte kunde få. Kärlek som fick mig att ta mig upp på morgonen och gå till skolan. Kärlek som jag försökte tränga undan ur mitt huvud, men det är svårt att släppa taget. För när man försöker släppa taget, så försöker man glömma. När man försöker glömma, börjar man sakna. När man börjar sakna, blir man mer kär. Två kärlekar, som sliter från olika håll, är inte att leka med. Verkligen inte. Heartbroken.Tillslut, efter mycket om och men, fick jag min kärlek. Min efterlängtade, efterlängtade kärlek. 
Kärlek för mig, det är dig."

day five - vänskap

DATUM 2011-02-18 - TID 01:49:03
Jag har inte så mycket att skriva om just det här, eller ja, jag vet inte vad jag ska skriva här.. Vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva det.. :)

Men vänskap för mig, är nog mest att jag kan känna mig trygg med den jag umgås med. Att jag kan känna att jag kan lita på denne och inte behöver beté mig annorlunda för den här personens skull. Jag ska kunna berätta saker som stannar mellan oss. Och självklart ska jag kunna förolämpa denna person utan att den tar illa upp, hahah! ;]

Fast vänskap kan ju vara mellan människa och djur också. Där vet jag inte riktigt hur jag ska kunna förklara, men man känner när man har en kontakt med ett djur på den nivån. Man känner att det är mer än "bara ett djur", utan att det även är ens vän.

seg dag

DATUM 2011-02-17 - TID 19:15:12


Idag har jag bara suttit och druckit avslagen cola i en pepsiflaska. Intressant liv jag har, eller hur? ;)
Imorgon far jag hem till Lycksele vid tolv-tiden, skönt att komma hem.. :) Men eftersom jag har tillfrisknat ganska snabbt så kanske jag far till skolan ändå.. Får väl se hur det blir. :)

Åååh det måste vara så intressant att läsa min blogg, eftersom jag har ett sånt himla intressant liv. :D

Fick även ett samtal av Olivers mamma för ett litet tag sen, hon undrade om jag hade sett honom idag. Så jag sa att han var på bio men Alex och Markus. Haha, vi hade ett intressant litet samtal där. :) Annika är så trevlig, och lite busig sådär i webbcamen när Oliver inte är vid datorn. :]

Som sagt, intressant liv. <3

www.fujidirekt.se

DATUM 2011-02-17 - TID 00:51:19


Har beställt hem ett gäng förstoringar på ett par bilder från www.fujidirekt.se! :) Tycker verkligen om den sidan och rekommenderar den starkt för er som tänker framkalla bilder från internet! :D Bilderna kommer snabbt hem till brevlådan och det är superfin kvalité på papperna de använder också. :) 
De brukar även ha olika kampanjer då och då som är riktigt bra, just nu har de en kampanj med fritt porto. :)

Gå in dit och kika vetja!

day four - om mina vänner

DATUM 2011-02-16 - TID 16:02:14


Mina vänner är enastående personer som jag inte kan beskriva med ord, jag vill inte beskriva er för då kommer det alltid bli nån som inte blir nöjd med sin beskrivning och nån som kommer känna sig utanför. 













day three - en sak ni inte vet om mig

DATUM 2011-02-16 - TID 00:36:39


Jag är otroligt kär! Visst, de flesta vet nog redan det, men jag tror inte om folk förstår hur mycket Oliver verkligen betyder för mig..

Vi har inte känt varandra så länge, i ett halvår.. Fyra av dessa månaderna har han varit min pojkvän. Det slog verkligen rätt direkt, men det var smärtsamma två månader innan det att vi blev tillsammans. Folk har nog olika åsikter på hur jag var/är, men jag läste ett smart citat någonstans; "If you fall in love with two people at the same time, always go with the second one. The first wasn't true love in the first place even if it may have felt that it was." Nåt sånt tror jag det var..
I alla fall, så var det inte lätt från början. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Jag skämdes, skäms fortfarnade ibland. Skuldkänslor, i guess. Oj vad jag talar i gåtor.. Ni som förstår förstår, ni som inte gör det får suga på den karamellen tills ni förstår! ;]
Dock känns det som att vi känt varandra i flera år, än om han bara plötsligt föll in i mitt liv, för ett halvår sen.

Han är alltid där, han bryr sig om mig, han får mig att känna mig stark när jag egentligen bara vill ge upp. Han är anledningen till varför jag kliver upp på morgonen och lägger mig på kvällen, faktiskt. Oliver är mitt ljus, min klippa. Att han ens står ut med mig är för mig en gåta, haha! Det fina i allt det här, är att jag faktiskt ser en framtid med honom och jag hoppas verkligen att han gör det också, för jag mår så bra när jag får vara med han. 

Att beskriva min kärlek till honom är som att beskriva hur vatten smakar för någon som aldrig smakat det. Jag vet inte med er, men för mig skulle det vara svårt.. Men jag vill inte försöka beskriva den kärleken, det skulle inte räcka med att skriva fina ord i min blogg om hur mycket jag verkligen tycker om honom. Jag kan bara ligga och hålla om honom i min säng och hoppas att han känner hur mycket jag älskar honom.

Och till det där med "jag älskar dig"; Det kom ut i onyktert tillstånd vilket inte var det bästa sättet att säga det kanske.. Men jag visste att jag verkligen menade det, än om han kanske inte trodde det. Och jag hoppas att han vet att jag menar det nu i alla fall. Och i det tidiga skedet också. Jag har knappt känt honom i ett halvår. Om jag för ett år sen fick veta att jag skulle säga "jag älskar dig" till en person jag inte vart tillsammans med i ett halvår ens, skulle jag skrattat och nog tänka "aldrig". Folk sitter nog och tänker "men åh, 'fjortiskärlek' herregud..", men icket, det vi har är äkta och kan ni inte se det så synd för er som inte kan uppfatta kärlek.

Visst, vi har våra brister och har bråkat mer än vad jag och mitt ex gjorde under hela tiden vi var tillsammans. Tror jag aldrig bråkat med någon jag tyckt om så pass, så mycket. Men vi har klarat oss, det har gjort oss starka och inget av det vi sagt har fått mig att tänka om om vårat förhållande. Jag vill ha allt Oliver har att ge, bra som dåligt. Inget sliter mig ifrån honom, han går först i alla lägen och jag skulle göra allt. "Skulle du bli bög, skulle jag spara pengar och operara mig till kille så vi skulle kunna vara med varandra."

För att göra en lång historia kort; Jag älskar honom!

127 Hours

DATUM 2011-02-14 - TID 20:52:22


Nyss varit och sett denna film med Oliver! Den var såå hiiimla braaaaa! Har ni inte sett den; SE DEN!
Lätt värt pengarna, om ni nu har tänkt se den på bio, eller hyra, eller... 'köpa'. Eller kanske faktiskt köpa den.. :) Vad vet jag, jag är bara en enkel individ i ett komplicerat samhälle... 

SE DEN!

min pojkvän pratar om min d80

DATUM 2011-02-14 - TID 17:18:14
Här har ni min superfina pojkvän som pratar om min lover sådär på sidan(hihi, d80 ♥). Mina två älsklingar i en och samma film, ojoj! Nu fattas bara Julia! :]



Dock helt(läs seriös) oseriös. ;)




Och även den fina bilden som Oliver tog i videon! Min kamera är finare än hans, eller hur? ;)

alla hjärtans dag

DATUM 2011-02-14 - TID 11:12:46


Tjabaa alla fräna personer som läser min blogg! Idag ska jag inte göra speciellt mycket, skulle vart kul att göra nånting med Oliver, eftersom det är alla hjärtans dag, men jag vet inte om det bli nånting av det. De som lever får se.. :)

Jag är förövrigt jättesugen på godis... TYP CHOKLAD <3 Vet inte vad jag ska skriva, återkommer senare..

lepard

DATUM 2011-02-12 - TID 21:47:49

Dåligt redigerat, jag vet, men jag gilla den iaf...

söta lördag

DATUM 2011-02-12 - TID 13:45:58

FOTO: www.iulia.blogg.se

Idag blire att vara med Emilia(och julia)! Har inte sett henne sen... ja, LÄNGE! Kommer bli awesome, amazing, frickin' asm. Sen efter det ska jag och Julia fara ner på solariumet och sola(näheee, trodde ni skulle grilla korv..), sköönt! Och senare efter det, så ska vi äta pizza, vilken härlig lördag jag har framför mig! Ikväll, vet jag inte om Oliver skulle komma.. Så som jag avfräste han, jaja, jag får väl se hur han gör. 
För övrigt så känner jag mig jätteofräsch idag, hihi!

hon är vacker

DATUM 2011-02-12 - TID 13:30:44




FOTO: Jag | MODELL: www.iulia.blogg.se

kissemiao

DATUM 2011-02-12 - TID 00:09:29

FOTO: www.iulia.blogg.se

kväll med julia

DATUM 2011-02-11 - TID 23:58:11


Tjosansvejsan! Idag for jag hem till Lycksele, kom fram kring fyra och då kom Julias pappa och hämtade upp mig på busstation. Så åt vi middag, eller ja.. Jag åt en macka :] Seeen gjorde vi inte så mycket, satt vid datorn åså. Men så fick vi bak-ryck och bestämde oss för att baka en kladdkaka...



Detta blev då resultatet - en stygg men supergod kladdkaka!



Det ena ledde till det andra och till sist såg vi ut såhär: 





Smexiga kissekatter, rawr!

day two - när jag var liten

DATUM 2011-02-11 - TID 17:34:15


När jag var liten var jag gangster som faen. Nä okej, det var jag inte. Jag var ett blomsterbarn! Okej, det var jag inte heller. Jag var en helt vanlig liten skitunge, retad för mitt namn, såklart! ;) 



Jag bodde hos min mamma och min pappa utanför Lycksele tills jag var åtta, då skildes mina föräldrar. Så då flyttade mamma in till stan och pappa bodde kvar i byn utanför. Mamma har flyttat runt ett antal gånger till olika lägenheter och nu i sommar flyttade hon till ett hus, supernice! Pappa har bott kvar i sitt hus enda sen vi flyttade in dit från första början. :)

Jag sprang omkring på gården på somrarna och lekte att jag var ett djur, annars på vintern sprang jag omkring inomhus och lekte att jag var ett djur. :D Jag var galen i djur när jag var liten..

Jag ville bli polis, sen veterinär, sen polis igen och sen fotograf. Tror jag ville bli dagisfröken där nån gång också.. :)
Jag har ingen riktig aning om vad jag ska skriva.. Därför tänker jag inte skriva nåt mer, ehe! ;]

bloglovin'

DATUM 2011-02-09 - TID 21:43:31
Följ min blogg med bloglovin

Ny blogg = ny bloglovin'-tjosan. 

day one - det här är jag

DATUM 2011-02-09 - TID 21:37:10

Sho bre, här har ni mig! Tjej på snart 17 bast. (sjukt cool jag är, eller hur?)

Nämen ja, här har ni mig som sagt. Jag heter Kajsa och fyller 17 år i sommar. Dock skulle jag gärna hoppa över 17 och gå direkt till 18.. Men det går ju inte för sig så jag får härda ett helt år till! Jag är en, för det mesta, glad tjej som bor i norrlands djupa skogar. Jag förtär bark och jag bor under en mossig sten med mina renar i garaget.

Okej, förlåt.
Jag bor i Umeå på veckorna då jag går skola här - mediaprogrammet på NTI Gymnasiet. Har en sjukt härlig klass, som jag kommer att prata mer om senare på den här 30 dagars listan. ;) Annars bor jag hos, antingen, min mamma och min pappa där uppe i Lycksele.

Jag är nog lite smått(läs sjukt) beroende av min pojkvän Oliver, då jag får panik när jag vaknar upp i min egen säng och inser att jag inte sover bredvid honom.

Jag är riktigt lat och egentligen gör jag ingenting på min fritid. Jag gör ingenting med mitt liv förutom att sitta på min säng med datorn i knäet, springer på OKQ8 för att köpa Marabou(non stop och mjölkchoklad såklart!) och stökar ner mitt rum.
Fast ibland tar jag mig i kragen och är med mina vänner, för det mesta Oliver, eller Julia. Jag stänger ute alla andra, tyvärr. :) Men så äre, sån är jag. Min pojkvän går först, sen kommer Julia och i tredje hand kommer jag! Många har problem med det och det kan jag förstå. Men jag skiter faktiskt oftast fullständigt i vad andra har för åsikter om hur jag sköter mitt liv - ta er nånstans där solen inte skiner säger jag bara!
Mitt största intresse är fotografering och jag är asbra på det. ;) Dock fotar jag inte så ofta som jag borde och vill göra. Går lite trögt nu såhär på vintern, men på sommarn är jag inte sent ute med kameran. Tralalaa..

thirty days

DATUM 2011-02-09 - TID 21:05:35
Jag och Julia(www.iulia.blogg.se) har gjort en egen 30 dagars! Eller en del saker har vi behållt från den som de flesta har.. :) Men det mesta har vi kommit på själv! Lite roligare då kanske. :) Så nu kör jag igång med listan! Enjoy!


Dag 01 – Det här är jag
Dag 02 – När jag var liten
Dag 03 – En sak ni inte vet om mig
Dag 04 – Om mina vänner
Dag 05 – Vänskap
Dag 06 – Kärleken
Dag 07 – Det jag värdesätter mest
Dag 08 – Framtidsplaner
Dag 09 – En vanlig dag i mitt liv
Dag 10 – Såhär ser jag ut idag
Dag 11 – Mitt intresse
Dag 12 – Därför började jag blogga
Dag 13 – Denna månad
Dag 14 – Fem saker som skrämmer mig
Dag 15 – Tre favoritbilder 
Dag 16 - Mina vänner kallar mig
Dag 17 - De som inte känner mig
Dag 18 - Favoritfilm
Dag 19 – Detta vill jag ha
Dag 20 – Om jag vore ett djur
Dag 21 – Jag vill kunna
Dag 22 – Jag borde
Dag 23 – Jag ser ut som en dinosaurie när jag
Dag 24 – Min dator
Dag 25 – Min klass
Dag 26 – Detta gör mig arg
Dag 27 – Imorgon
Dag 28 – Favoritdag
Dag 29 – Mitt rum
Dag 30 – Planer inför sommaren

helt vanlig dag

DATUM 2011-02-09 - TID 12:20:36
Hej, idag har jag varit hos tandläkarn från halv nio till halv elva. Gjort undersökning om mina käkar, vilket innebar en massa hårdhänta läkare, metall och silikon.. Låter inte som jag vart hos tandläkarn, hahah!

Har för övrigt inte ätit nånting idag, för ett glas vatten räknas inte. Och när jag kom till skolan hade alla redan varit och ätit, såå.. no food fo' u, kajsis. Fast Oliver erbjöd sig att följa mig till maten, men nu har jag lektion, så nu KAN JAG INTE.. urgh.

grattis på 17-årsdagen älskling!

DATUM 2011-02-08 - TID 23:27:55


Sen äre ju faktiskt så att världens finaste kille fyller år, nämligen MIN kille! (se men inte röra ladies)
Känner mig så liten nu jämfört med han, haha! 

Hoppas du har haft en bra dag, Oliver! ♥

ny blogg

DATUM 2011-02-08 - TID 20:41:06



Shululuu, kände för att göra en ny blogg, så simsalabim - ny blogg!
Gjort en header, men orka inte göra i ordning menyn och allt sånt tjafs nu!