The Help/Niceville

DATUM 2011-09-17 - TID 16:47:20


Bildkälla här.

Såg ju som sagt på The Help, eller Niceville som den heter på svenska, med Alex häromdan. (Konstigt att byta namn på en engelsk film till ett annat engelskord.) Den var så sjukt bra!

Filmen utspelar sig på 60-talet och handlar om Skeeter (Emma Stone), en tjej som gärna vill bli författare. Hon bor med sin familj i Jackson, Mississippi. Där bor även hennes vänner. Skeeter får en idé att skriva en bok om hur de svarta hembiträdena har det i sitt jobb och liv. Så hon får kontakt med hembiträdet Aibileen (Viola Davis) och de börjar skriva boken. Även Abilieens vän Minny (Octavia Spencer), som också är ett hembiträde, hjälper också till. Men det finns folk i staden som inte är så förtjusta i de svarta hembiträdena och som gör allt för att göra deras liv till, rätt ut sagt, ett levande helvete.

Filmen var så himla bra! Den är så bra gjord och man kan verkligen känna karaktärernas känslor. Den hade många roliga inslag också, hela biosalongen var fylld med massvis med skratt. När det väl kom till den sorgliga delen, så hade jag gråten i halsen och tårar i ögonen, för det var så hemskt. Det är helt sjukt att det faktiskt var såhär förr i tiden. Att de färgade personerna sågs mindre värda, användes som hembiträden och att de behandlades som om de inte betydde lika mycket som de andra... Filmen var i alla fall sjukt himla bra! Jag rekommenderar verkligen denna film! Filmen visas på bio den 23 september i Sverige. 



Kommentarer
Postat av: M ä r t h a . V

MÅSTE se :D

2011-09-17 @ 17:23:24
URL: http://maisonscotch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin